КОМПАНІЯ «МАЇС»: ЩО ПОСІЄШ, ТЕ Й ПОЖНЕШ… АБО ХТО НА ПОЛІ ГОЛОВНИЙ?

КОМПАНІЯ «МАЇС»: ЩО ПОСІЄШ, ТЕ Й ПОЖНЕШ… АБО ХТО НА ПОЛІ ГОЛОВНИЙ?

Фірма

КОМПАНІЯ МАЇС, НВФГ

КОМПАНІЯ МАЇС, НВФГ
Email: admin@west-info.ua
 Додано: 2022-11-21

У цьому році очікування аграріїв, які займаються вирощуванням зернових культур, вже не виправдались, відзначають експерти, і все через те, що з кожним роком погодні умови стають все більш не передбачені. З очікуваних 12 млн тонн кукурудзи зібрали тільки 11 млн, та й це стало можливим лише тому, що вчасно почали збирати врожай. Як вирішити питання щодо зменшення втрат с/г виробників та водночас підвищити врожайність такої важливої культури як кукурудза? Саме цим питанням вже протягом 18 років займається НВФГ “Компанія “Маїс” з міста Синельникове Дніпропетровської області. Основною діяльністю компанії є розробка нових гібридів кукурудзи стійких до агресивних погодних умов. Зважаючи на те, що клімат останнє десятиліття активно змінюється, нові адаптивні гібриди - практично єдиний спосіб зберегти та підвищити врожай. Саме для того, щоб познайомити с/г виробників зі своїм розробками, а це на сьогодні близько 40 нових та вже добре відомих високопродуктивних та стійких до погодних умов гібридів, компанія «Маїс» постійно проводить презентації, запрошуючи до себе представників агропідприємств з України та близького зарубіжжя. Початок вересня теж став знаковим для компанії, адже, не дивлячись на те, що погода цього року принесла багато сюрпризів, «Маїсу» було що показати, всім присутнім, а це до речі — представники відомих агропідприємств України. Що ж кажуть провідні аграрії, які вже не перший рік займаються вирощуванням кукурудзи, стосовно ситуації з врожаєм кукурудзи в цьому році саме на їхніх підприємствах. Микола Ткаченко, Головний агроном, СТОВ «Чигиринська аграрна компанія» Добре пам’ятаю, як років десять тому почали експериментувати з насінням різних компаній, і закордонних в тому числі, але оптимальний варіант знайшли десь років п’ять тому, коли почали працювати з дніпропетровським «Маїсом», ну і поки що претензій не маємо. В цьому році взагалі вирішили збільшити площі під кукурудзу, посіяли понад 600 га, та й врожай зібрали більш ніж непоганий по 100 ц/га, це при тому, що земля в нас не дуже добра— гумусу малувато. Але якщо витримати технологію, результат буде, самі можете приїхати і побачити. До речі, на зустрічах та презентаціях з колегами по аграрному цеху завжди присутній і голова правління НВФГ “Компанія “Маїс” Віктор Борисов. Саме він розповів на зустрічі про останні розробки та досягнення компанії, адже він приймає безпосередню участь в розробці гібридів, і як ніхто інший може розповісти про всі нюанси того чи іншого гібриду. Віктор Борисов, голова правління НВФГ “Компанія “Маїс”, м. Дніпропетровськ Я можу авторитетно заявити, що гібриди нашої компанії, вільно конкурують із кращими брендами. Адже гібриди «Маїсу» на практиці довели свій високий потенціал, а з фактами не посперечаєшся. Пам’ятаєте влітку температура досягала 40 °С і стояла протягом трьох тижнів? Так от, навіть при таких агресивних умовах наші гібриди не тільки мали зелене листя, а й продовжували вегетацію. Якщо ви запитаєте як досягти гарних результатів, то тут все з одного боку просто, а з іншого навпаки. Ми ще спочатку своєї діяльності вирішили не йти легкими шляхами і тому почали роботу по створенню наших гібридів в найважчих для цієї культури умовах. І нехай це може показатись наївним, але ми працюємо в першу чергу на максимальний (очікуваний) результат, а не на максимальний прибуток. Тож ми впевнені, що наші гібриди готові до випробування практично в будь-яких умовах. Ну, а відносно врожаїв, які можна отримати, краще запитати безпосередньо у виробників. Олександр Мірошниченко, головний агроном, ТОВ «Черкаська м’ясна компанія» Маємо майже 400 га кукурудзи. Наступного року під гібриди «Маїсу» плануємо відвести 500–600 га, адже за п’ять років роботи врожаями повністю задоволені, у 2009 році середній був 99 ц/га, ну чим не показник. Переваги гібридів компанії «Маїс» (м. Дніпропетровськ): • найкраща адаптованість до агресивних природних умов; • висока врожайність; • оптимальна ціна за посівну одиницю; • контроль якості взимку у розсадниках в Індії; • доробка насіннєвого матеріалу на сучасному обладнанні PETKUS. До речі «Маїс» не стоїть на місці, а активно співпрацює з близьким і дальнім зарубіжжям, партнерами компанії вже є підприємства з Франції, Польщі, Росії, представник якої, до речі, був присутній на зустрічі. Олексій Погорєлов, ТОВ «Содружество», Росія Ми є дистриб’юторами компанії «Маїс» у Російський Федерації. Особливу увагу ми звертаємо на гібриди, що швидко віддають вологу, бо у нас є господарства, які поки що не мають власного сушильного обладнання. Ми закладаємо дослідні ділянки у Південному федеральному окрузі, який за площею дорівнює половині Україні. Проводимо реєстрацію нових гібридів компанії «Маїс»: Сплав, МС 290, Світ 400, Премія 190. Крім того, цього року з кожної групи стиглості подаватимемо на реєстрацію 2–3 гібриди. На зустрічі з безпосередніми працівниками поля, пролунало питання, відносно дотримання технологічних процесів. І тут, як справжній професіонал, виступив керівник зовнішньо економічного відділу, кандидат біологічних наук Анатолій Самошкін. Про це можете не турбуватись. В компанії «Маїс» працює внутрішня система контролю якості, яка захищає від підробок і гарантує високу якість посівного матеріалу. Для визначення ж якісних показників маємо власну лабораторію, а також вже вісім років використовуємо ґрунт-контроль гібридів «Маїс» у зимових розсадниках Індії. Це дозволяє компанії до початку активного сезону продажу знати на 100% рівень якісних показників у цьогорічного посівного матеріалу і пропонувати їх нашим партнерам. Тому висновки робіть самі. Цього року врожай кукурудзи, та й взагалі зернових не приніс очікуваних результатів багатьом вітчизняним виробникам, і що очікувати від наступного року, можна тільки здогадуватись. Але як не крути, робити висновки треба, та й вчитись краще на чужих помилках, ніж на своїх. Тому як кажуть, що посієш - те й пожнеш… І якщо посівний матеріал буде якісним, то ніяка погода не стане на заваді доброго врожаю.